3 september - van rock tot roll festival, cafe de skoffel, heerenveen

Van Rock tot Roll, Straatfestival en Uitmarkt
Café De Skoffel
Nieuwstraat 3
HEERENVEEN (NL)

showtime: 19:00


NEPPERS LAST MINUTE INGEVLOGEN OP 'VAN ROCK TOT ROLL' FESTIVAL

Stel, je staat bij je zwager de tuin om te spitten en je krijgt een belletje van je bassist. "Vanavond - invalklus - Heerenveen - 1,5 uur spelen - 19:00 aanwezig - kan je?".

Natuurlijk kan ik! Je bent een rocker of je bent het niet. Snel nog een paar vierkante meter spitwerk opgeleverd, als een speer naar huis, douchen, pakkie aan, drumstel in de wagen en piepende banden naar het Noorden. 

Van Rock Tot Roll - in welke categorie vallen De Neppers eigenlijk?
Het publiek bestaat voor 90% uit bebaarde, besnorde en in motorkleding gehulde lieden die zich rond de biertent op een slordige 50 meter van het podium hebben verschanst. Dat belooft wat.

Ook lekker: we hebben na de vakantie nog helemaal niet gerepeteerd. En dan 1,5 uur Peppers-hits wegtimmeren. Ondertussen kijken we even met argusogen op de buienradar naar de wolkbreuk die steeds dichterbij komt. Kortom: alle ingrediënten voor een disaster zijn aanwezig...

heerenveen van rock tot roll straatfestival en uitmarkt de skoffel nieuwstraat red hot chili neppers peppers tribute

En dan gaan we los. Tijdens opener By The Way wordt alleen nog de plaatselijke zatlap enthousiast, wat hij uiting geeft door zijn pils het podium op te slingeren en vervolgens te gaan schuifelen met de kliko. Maar al snel komt er beweging, er verschijnen wat dames ten tonele en dan gaat het hard.

We spelen ondanks - of misschien wel dankzij - een gebrek aan repetitie de pannen van het dak. Dat zal de reden zijn waarom halverwege de set ik getrakteerd word op een heuse waterval. Voornoemde wolkbreuk is gearriveerd. Maar alle die-hards blijven staan, de kliko wordt nog eens extra geknuffeld en via Sir Psycho Sexy en Give It Away halen we 'm glansrijk binnen met Under The Bridge.

Wat een fijn podium. Wat een leuk publiek. Van Rock Tot Roll - bedankt, wie weet tot volgend jaar!

En veel sterkte aan de drummer van Voodoo People.


Share this post


← Older Post Newer Post →


0 comments

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published